ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Η Στρατηγική να πουλήσουν το περιβάλλον που μας ανήκει

Στην COP-26 οι πολιτικοί ηγέτες και εκπρόσωποι των λαών προσπαθούν να πείσουν τις εταιρείες προαιρετικά αν θέλουν να μην μολύνουν το περιβάλλον διότι έχουν το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα ότι αρκετοί πολίτες ακόμη πιστεύουν ότι το Περιβάλλον είναι δημόσιος χώρος και ανήκει σε όλους. Προσπάθησαν και εν μέρη πέτυχαν στο παρελθόν με το Περιβαλλοντικό Τέλος να παρακάμψουν αυτήν την επιζήμια εμμονή μέρους των πολιτών: όποιος έχει λεφτά να έχει δικαίωμα με το Τέλος να ρυπαίνει, αλλά δεν το έλυσαν το πρόβλημα τελείως. Κάποιες σοβαρές μερίδες πληθυσμού επιμένουν ότι ο αέρας, η θάλασσα, τα ποτάμια, το υπέδαφος, είναι δημόσια. 

Αυτή η διαπραγμάτευση όμως βρίσκεται σε πολύ καλό επικοινωνιακό δρόμο. Αν οι εταιρείες βγουν και κάνουν μερικές ανακοινώσεις και εξαγγελίες χωρίς απαραίτητα να τις τηρήσουν, τότε αυτόματα θα φανούν ότι στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης παραχωρούν τα δικαιώματά τους προς χάριν του κοινού οφέλους.

Η υπόθεση αυτή τα τελευταία χρόνια πήγαινε πολύ καλά. Τα κράτη αποσύρθηκαν από όλα τα δημόσια αγαθά με την συναίνεση των πολιτών. Αφού διέλυσαν την διαχείριση του νερού, των μεταφορών, των παραλιών, των επικοινωνιών, της ενέργειας, των απορριμμάτων, των δασών και τα έκαναν πανάκριβα, στην συνέχεια τα παραχώρησαν στις εταιρείες (ανακουφίζοντας τους πολίτες). Το ίδιο έκαναν και στο διαδίκτυο. Αφού το έφτιαξαν τα κράτη και οι πολίτες μετά το άφησαν στην διαχείριση των ιδιωτών. Οι πολίτες δεν είχαν καμία αντίρρηση. Στο Περιβάλλον όμως υπάρχει ακόμη ένα μικρό πρόβλημα διότι οι πολίτες δεν πείθονται. Μετά την COP-26 όμως τα πράγματα όπως φαίνεται θα βελτιωθούν. Με το ίδιο σύστημα. Θα συνεχίσουν να μολύνουν τον αέρα, την θάλασσα, τα ποτάμια και το υπέδαφος, θα τα απαξιώσουν εντελώς και θα πείσουν τελικά τους πολίτες ότι μόνο αν τα διαχειριστούν οι εταιρείες θα μπορέσει ο άνθρωπος να επιβιώσει. Ο καλός άνθρωπος βέβαια που θα έχει λεφτά να τα πληρώσει για να τα απολαύσει. Και από την στιγμή που οι εταιρείες ελέγχουν πλήρως πια τις επικοινωνίες και την πληροφόρηση, ο δρόμος αυτός δεν θα είναι πολύ δύσκολος απ’ ότι φαίνεται. #COP26Glasgow#climatecrisis#environment


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: